Samsung Galaxy S6'yı Tanıttı

Günlerdir hakkındaki dedikoduların bitmediği,ardı ardına tanıtım videolarının yayınlandığı ve bir çok görüntüsü sızdırılan Samsung Galaxy S6 en sonunda resmen tanıtıldı.
Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge

Dünyada milyonlarca kişinin merakla beklediği Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge , Mobil Dünya Kongresinde görücüye çıktı.Samsung'un uzun bir zamandır piyasayı meşgul eden bu yeni cihazı en çok ilgi gören yeni ürün oldu.Samsung CEO'su JK Shin'in açılış konuşmasından sonra özelliklerini anlatıp tanıttığı Samsung Galaxy S6; tamamen yenilenmiş tasarımıyla dikkat çekti.Tamamen metal bir kasaya sahip olan Galaxy S6 , Samsung'un alışkanlıklarını değiştirmiş.

Samsung Galaxy S6 - SIX APPEALSamsung Galaxy S6'da 4 çekirdekli 1.3 GHz Cortex A53 ve 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex A57 işlemci kullanmış.2K çözünürlüğünde ve 5.1 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekranda 4.nesil Gorilla Glass'a yer verilmiş.Android 5.0 Lolipop ile gelecek cihazda en dikkat çeken özelliklerden biriside kullanım süresi.Sadece 10 dakikalık bir sarj ile 4 saat kullanım olanağı sağlayan Galaxy S6; 13 saate kadar video,49 saate kadar müzik dinleme süresine sahip.Galaxy S6'da 2550 mAh ve Galaxy S6 Edge'de 2600 mAh pil kullanılmış.

En çok konuşulan ve merakla beklenen Samsung Galaxy S6'nın ;16 MP arka ve 5 MP ön kamerası var.Cihazın 16 megapiksellik arka kamerasında ISOCELL sensörler kullanılmış.Arka kamerasıyla 4K video çekim özelliğine sahip olan S6'nın 5 megapiksellik ön kamerası 1080 p video çekmenize olanak sağlıyor.

Depolama alanı ile ilgili yapılan ciddi değişiklikler mevcut. Samsung'un daha önceki cihazlarından alışkın olduğumuz yükseltilebilir depolama alanı da Galaxy S6 ile son bulmuş.Yeni cihazlar 32,64 ve 128 GB'lık depolama alanlarına sahip.

Ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı merak konusu olan Galaxy S6 tanıtımından göze çarpan özellikler şimdilik bunlar.


Yorum Gönder